Over De Houtloods

“Een blik in de pannen werpen", volledige transparantie, en zien waar je eten wordt gemaakt. Dat kan bij De Houtloods. Gasten zitten aan de keuken of aan een van de tafels naast de keuken. Maar alles in één ruimte!

De indeling van het restaurant is anders dan bij een gemiddeld horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak, en is dan ook midden in de ruimte geplaatst. Uniek is de keuken en de drankenbar die in elkaar zijn verweven en uit één stuk staal zijn gevormd.

De Houtloods uit 1867 is het oudste gebouw van de Spoorzone dat nog behouden is gebleven. Het gebouw heeft oorspronkelijk gefunctioneerd als houtopslag.

EETBAR DE WAGON
Even lekker ontsporen dat kan binnenkort ook tegenover De Houtloods bij EETBAR DE WAGON. Eetbar de Wagon is het brutale broertje van Restaurant De Houtloods. De Wagon bevindt zich in een rijtuig uit 1930 dat tot voor kort nog dienst deed op het spoor. Het rijtuig wordt voorzien van open keuken en moderne bar. De perfecte plek om even te ontsporen zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds.

Een culinaire reis langs verschillende smaaktypen

Magazine cover Lekker500 2017 - De beste restaurants van Nederland

Media

Blikvanger is de grote keukenbar die centraal staat. In een open ruimte wordt gekookt en gegeten, naar idee van Sander die de witte en zwarte brigade samen op wil laten gaan. Chefkok is Nik Tonglet niet de eerste de beste. Aanwinst voor Tilburg welkom in Lekker!

Nieuwkomer Lekker500 2017