Skip to content
De Houtloods in de Spoorzone avond foto

Over De Houtloods

“Een blik in de pannen werpen", volledige transparantie, en zien waar je eten wordt gemaakt. Dat kan bij De Houtloods. Gasten zitten aan de keuken of aan een van de tafels naast de keuken. Maar alles in één ruimte!

Ons restaurant is gevestigd in de voormalige NS werkplaats in de Spoorzone en bevindt zich in een karakteristieke pand bij het Tilburgse spoor. De Houtloods uit 1867 is het oudste gebouw van de Spoorzone dat nog behouden is gebleven. Het gebouw heeft oorspronkelijk gefunctioneerd als houtopslag.

Bij ‘De Houtloods’, vernoemd naar de oorspronkelijke bestemming van het pand, wordt geen onderscheid gemaakt tussen de keuken en het restaurant. Waar vroeger nog het hout werd opgeslagen en gedroogd voor de treinen, staat nu de heuse eyecatcher van de zaak: een keukenbar.

De indeling van het restaurant is anders dan bij een gemiddeld horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak, en is dan ook midden in de ruimte geplaatst. Uniek is de keuken en de drankenbar die in elkaar zijn verweven en uit één stuk staal zijn gevormd.

De Houtloods staat voor stoer, creatief, innovatief, gedrevenheid en culinaire kwaliteit. Er is een grote open keuken met een informele sfeer, industriële design en een energieke uitstraling. Daarnaast stralen al onze teamleden een bepaalde ruigheid uit. Zeer trots melden we tevens dat De Houtloods bekroond is door Michelin met een BIB Gourmand en met 14 punten door Gault&Millau!

EETBAR DE WAGON
Even lekker ontsporen dat kan ook tegenover De Houtloods bij EETBAR DE WAGON. Eetbar de Wagon is het brutale broertje van Restaurant De Houtloods. De Wagon bevindt zich in een rijtuig uit 1900 en 1930.  Eén rijtuig is voorzien van open keuken en moderne bar en de andere is een unieke groepentrein. De perfecte plek om even te ontsporen zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds.

RESTAURANTMANAGER TIM VAN DIESSEN
RESTAURANTMANAGER TIM VAN DIESSEN
CHEFKOK KOOS DE WOLF
CHEFKOK KOOS DE WOLF

Een culinaire reis langs verschillende smaaktypen

nl_NL