De Houtloods keukenbar en tafels

De Houtloods in de media

Brabants Dagblad

Houtloods Nik Tonglet

De ene kok is nerveus, de ander zal het worst wezen: maandag reikt Michelin de sterren uit. Is Tilburg er ein-de-lijk klaar voor? De koks van Auberge du Bonheur, De Houtloods, Restaurant Hofstede De Blaak, Kok Verhoeven en Restaurant Monarh aan het woord:

Entree Magazine

Bib gourmand gids 2017

De Bib Gourmand kent zowel bij het grote publiek als bij de restaurateurs een groeiend succes", aldus Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen.  In Nederland hebben in 2016 18 nieuwe restaurants hun intrede gemaakt in de gids.

Brabants Dagblad

Magazine cover Lekker500 2017 - De beste restaurants van Nederland

De Tilburgse restaurants Hofstede De Blaak, Auberge Du Bonheur en de Houtloods behoren tot de culinaire top van de stad. Althans, dat is het oordeel van de Lekker500.

Appetizer magazine

De-ruige-schoenen-aan-Appetizer-magazine

Voor Sander had de opening van De Houtloods, medio 2015, iets weg van een sprong in het diepe. Kennissen verklaarden de toen 26-jarige beginner voor gek.

De Hippe Vegetariër

dehippevegetarier-de-houtloods-hotspot

Een topper als je in de buurt van Tilburg bent: wat ben ik onder de indruk van De Houtloods! Kleinere gerechten die te combineren zijn tot een 3-, 4-, 5-, of zelfs 6-gangen menu.

Deli XL

De Houtloods in de Spoorzone avond foto

Sander Overweg, eigenaar van de horecazaak, is enorm creatief, gedreven en heeft een flinke dosis lef. Zijn zaak is dan ook alles behalve standaard.

Brabants Dagblad

Houtloods winnaar Junior BOV Trofee 2015

De Junior Kamer Junior Trofee voor een net gestarte onderneming ging naar restaurant De Houtloods in de Spoorzone.

Food Reporter

Food-Report-video-Houtloods-hotspot

De grote bar valt als eerste op als je binnenkomt. Gasten kunnen bij wijze van spreken bij de koks in de pannen kijken. Bijzonder is dat de koks direct ook de gastheren zijn voor de gasten aan de bar.

LINDA. Magazine

LINDA. Magazine artikel met stukje over De Houtloods

De Houtloods zit in een uniek en gaaf pand. Gasten zitten aan de keuken – die in ’t midden van de tent zit – of aan één van de tafels naast de keuken.

Brabants Dagblad

Houtloods-in-oudste-als-nieuwste-pand-van-de-Spoorzone

Er flonkert hoop aan het Tilburgse culinaire firmament. ... De Houtloods in de Spoorzone: een ruige ‘barkeuken’ in de houtloods uit 1867.

WijnSpijs magazine

houtloods zet culinair tilburg op zn kop-WijnSpijs- magazine

De tataki van rund met porcinidressing en tempura van Japanse lente-ui van chef Nik Tonglet, maakte me echter even heel nederig. Een gouden smaakcombinatie.

Brabants Dagblad

Vuurdoop restaurant de Houtloods BD Stadgezicht

Het waren korte nachten. Hij is niet nerveus, wel vol van adrenaline. In de Spoorzone begint Sander Overweg (27) aan de vuurdoop van zijn nieuwe restaurant De Houtloods.

Misset Horeca

houtloods terras 20

Het pas geopende restaurant De Houtloods in Tilburg kent geen onderscheid tussen restaurant en keuken. Alles gebeurt in één en dezelfde ruimte.

Omroep Brabant

Houtloods-in-oudste-als-nieuwste-pand-van-de-Spoorzone

Restaurant De Houtloods zit in zowel het oudste als het nieuwste pand van de Spoorzone

Tilburg.com

houtloods terras 20

De Houtloods. Een ruige plek in een industrieel pand waar je ambachtelijk bereid eten bestelt op smaak in plaats van gang en waar je letterlijk een kijkje in de keuken krijgt.

Tilburgse Koerier

Houtloods renovatie

De invulling voor het oudste pand van De Spoorzone is compleet. Het pand is volledig gerenoveerd door De Bonth Van Hulten, naar het ontwerp van Bedaux de Brouwer architecten.

Brabants Dagblad

Houtloods nadert voltooiing

Houtloods nadert voltooiing. Van krakkemikkig en afstands pand naar modern gebouw. Het oplappen van de Houtloods aan de Burgemeester Brokxlaan is bijna afgerond.